5 perces cibere leves – jól hangzik, ugye?

A cibere az, amivel a levest besavanyítják és amitől frissebb, sőt, egészségesebb is lesz. Gyakorlatilag minden lehet cibere, ami savanyú. Például ecetet ugyan ma is sok leveshez, főzelékhez használunk, azonban az utóbbi években újra divatba jött kovászos, fermentált zöldségek leve ízletesebb és egészségesebb választás lehet.

Hozzávalók 1 személyre:

  • 3-4 dl csirke alaplé
  • 1 db tojás
  • fermentált zöldség és egy kevés leve
  • friss petrezselyem zöld

Elkészítése:

A tojásból készíts buggyantott tojást. (felforrt vízbe óvatosan üsd bele és főzd kb. 3 percig.) Az alaplevet melegítsd fel forróra vagy ahogy szereted, tedd bele a fermentált zöldséget és a levét (a képen fermentált káposztát kápia parikával használtunk), óvatosan rakd bele a buggyantott tojást, majd szórd meg friss petrezselyem zölddel.

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal