Gazpacho

A nyári meleg elmaradhatatlan legjobb hideg zöldséglevese, a gazpacho.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 db közepes paradicsom
  • 2 db kalifornia vagy kápia, vagy tv. paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. fehérborecet vagy almaecet
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • ízlés szerinti só, bors
  • 4 dl csirke vagy zöldség alaplé

Elkészítés:

Egy lábasban forralj vizet. Amíg felforr, csinálj kereszt bemetszéseket a paradicsom héján. Rakd bele
a bemetszett paradicsomokat a vízbe, kb. 1 percre, majd szedd ki, tedd át hideg vízbe. Így könnyen
lehúzhatóak lesznek a héjak. Hámozd meg az uborkát, darabold fel a paprikával együtt. Tedd az
összetevőket egy turmixgépbe és alaposan turmixold össze. Levesbetétként használhatsz a
zöldségekből kis mennyiséget apróra vágva, vagy olívaolajban pirított kenyérkockákat.

 

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal