A cibere az, amivel a levest besavanyítják és amitől frissebb, sőt, egészségesebb is lesz. Gyakorlatilag minden lehet cibere, ami savanyú. Például ecetet ugyan ma is sok leveshez, főzelékhez használunk, azonban az utóbbi években újra divatba jött kovászos, fermentált zöldségek leve ízletesebb és egészségesebb választás lehet.
Hozzávalók 1 személyre:
3-4 dl csirke alaplé
1 db tojás
fermentált zöldség és egy kevés leve
friss petrezselyem zöld
Elkészítése:
A tojásból készíts buggyantott tojást. (felforrt vízbe óvatosan üsd bele és főzd kb. 3 percig.) Az alaplevet melegítsd fel forróra vagy ahogy szereted, tedd bele a fermentált zöldséget és a levét (a képen fermentált káposztát kápia parikával használtunk), óvatosan rakd bele a buggyantott tojást, majd szórd meg friss petrezselyem zölddel.
Az Alaplé Bár weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.
A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni. A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.