

A kosarad üres.
Spárgakrém leves, ami hűsít és táplál egyszerre? Igen! Ha koranyár, akkor spárga – ha spárga, akkor krémleves, ha leves, akkor nálunk
alaplével készül, természetesen. Ez a selymes krémleves nem csak forrón, hanem hidegen is mennyei, amikor a melegben valami könnyűre és táplálóra vágysz.
Hozzávalók:
– 1 nagy csokor zöld spárga (fás végét letörve)
– 1 kisebb cukkini kockákra vágva
– 1 kisebb fej vöröshagyma
– 1-2 szál újhagyma felaprítva
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 liter csirke vagy zöldség alaplé
– olívaolaj vagy ghí
– só, bors ízlés szerint
– opcionálisan kevés tejszín vagy kókusz (esetleg egyéb növényi) tejszín a krémességhez
Elkészítés:
A felaprított hagymát és fokhagymát a zsiradékon dinszteld meg, add hozzá a feldarabolt spárgát és cukkinit, és pirítsd 2-3 percig.
Sózd, borsozd, majd öntsd fel alaplé felével. Kb. 10-12 perc főzés után turmixold le botmixerrel, miközben add hozzá a tejszínt. Ha szükséges, ízesítsd, és akár melegen vagy lehűtve, friss zöldfűszerekkel, pirított magvakkal díszítve tálald.
Könnyű, tápláló, szezonális – és 100%-ban alaplé és zöldség szerelem. Másnap, hidegen pedig egyszerűen mennyei!