Tudtad, hogy az alaplével való főzés során az ételek sokkal ízesebbé válnak, emellett pedig rengeteg fontos tápanyaggal és ásványi anyaggal is gazdagodnak? A hétvégén kipróbáltunk egy isteni céklás rizottó receptet, amely nem csak, hogy rendkívül könnyen elkészíthető, de szinte bármilyen családi, baráti alkalomra bevethető! 😊
1.Olívaolajon dinszteld meg a felaprított vöröshagymát. Néhány perc után add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát és a rizottó rizst.
2.Pirítsd néhány percig, majd öntsd rá az 1 l csirke alaplé felét, de legalább annyit, hogy teljesen ellepje, és könnyen tudjon a rizs főni.
3.Közben vágd fel a céklát apró kockákra, majd add hozzá. Ezután sózd, borsozd ízlés szerint, gyakori kevergetés mellett.
4.Apránként add hozzá a maradék csirke alaplevet, valamint a ’Szégyenlős’ alaplevet, ha van, mindig akkor, amikor az előző mennyiséget a rizs teljesen felszívta.
5.Ha a rizs megpuhult, zárd el a hőt a serpenyő alatt, és keverd bele a reszelt parmezánt.
6.Tálaláskor szórd meg morzsolt kecskesajttal, aprított dióval és rukkolával, ízlésed szerint.
Jó étvágyat kívánunk! 😊
Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal
Az Alaplé Bár weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.
A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni. A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.