

Alaplé – Legyen alap a Te konyhádban is!
Tudtad, hogy az alaplével való főzés során az ételek sokkal ízesebbé válnak, emellett pedig rengeteg fontos tápanyaggal és ásványi anyaggal is gazdagodnak? A hétvégén kipróbáltunk egy isteni céklás rizottó receptet, amely nem csak, hogy rendkívül könnyen elkészíthető, de szinte bármilyen családi, baráti alkalomra bevethető! 😊
Céklás rizottó
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 l csirke alaplé
• 2-3 dl ’Szégyenlős’ alaplé (opcionális – az élénk lila szín elérés miatt)
• 2-3 kisebb db cékla
• 200 g rizottó rizs
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 100 g reszelt parmezán (opcionális)
• kecskesajt, rukkola és dió, ízlés szerint
• olívaolaj, só, bors, dió
Lássunk neki!
1. Olívaolajon dinszteld meg a felaprított vöröshagymát. Néhány perc után add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát és a rizottó rizst.
2. Pirítsd néhány percig, majd öntsd rá az 1 l csirke alaplé felét, de legalább annyit, hogy teljesen ellepje, és könnyen tudjon a rizs főni.




3. Közben vágd fel a céklát apró kockákra, majd add hozzá. Ezután sózd, borsozd ízlés szerint, gyakori kevergetés mellett.
4. Apránként add hozzá a maradék csirke alaplevet, valamint a ’Szégyenlős’ alaplevet, ha van, mindig akkor, amikor az előző mennyiséget a rizs teljesen felszívta.




5. Ha a rizs megpuhult, zárd el a hőt a serpenyő alatt, és keverd bele a reszelt parmezánt.


6. Tálaláskor szórd meg morzsolt kecskesajttal, aprított dióval és rukkolával, ízlésed szerint.




Jó étvágyat kívánunk! 😊