Alaplé – Legyen alap a Te konyhádban is!

Tudtad, hogy az alaplével való főzés során az ételek sokkal ízesebbé válnak, emellett pedig rengeteg fontos tápanyaggal és ásványi anyaggal is gazdagodnak? A hétvégén kipróbáltunk egy isteni céklás rizottó receptet, amely nem csak, hogy rendkívül könnyen elkészíthető, de szinte bármilyen családi, baráti alkalomra bevethető! 😊 

Céklás rizottó

Hozzávalók 4 személyre:

 

      1 l csirke alaplé

      2-3 dl ’Szégyenlős’ alaplé (opcionális – az élénk lila szín elérés miatt)

      2-3 kisebb db cékla

      200 g rizottó rizs

      1 nagyobb fej vöröshagyma

      100 g reszelt parmezán (opcionális)

      kecskesajt, rukkola és dió, ízlés szerint

      olívaolaj, só, bors, dió

 

 

Lássunk neki!

 

1.     Olívaolajon dinszteld meg a felaprított vöröshagymát. Néhány perc után add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát és a rizottó rizst.

 

2.     Pirítsd néhány percig, majd öntsd rá az 1 l csirke alaplé felét, de legalább annyit, hogy teljesen ellepje, és könnyen tudjon a rizs főni.

 

3.     Közben vágd fel a céklát apró kockákra, majd add hozzá. Ezután sózd, borsozd ízlés szerint, gyakori kevergetés mellett.

 

4.     Apránként add hozzá a maradék csirke alaplevet, valamint a ’Szégyenlős’ alaplevet, ha van, mindig akkor, amikor az előző mennyiséget a rizs teljesen felszívta. 

5.     Ha a rizs megpuhult, zárd el a hőt a serpenyő alatt, és keverd bele a reszelt parmezánt.

6.     Tálaláskor szórd meg morzsolt kecskesajttal, aprított dióval és rukkolával, ízlésed szerint.

Jó étvágyat kívánunk! 😊

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal