Évek óta vártunk rá

A We Love Budapest közölt cikket a „kétfunkciós Alaplé Bárról”

„Az alapléfőzőláz tíz éve tart a konyhákban, aki pedig csinálja, nyilván ezerszer gondolt már rá, hogy de jó lenne, ha ezt jó minőségben meg is lehetne kapni. Hát most eljött a pillanat: megnyílt az első Alaplé Bár a Lövőház utcában.” Mindez a We Love Budapest nemrég közölt gasztrocikkében olvasható, amely a Facebookon is megjelent és kevesebb mint két nap alatt elérte a 2000 fős like-határt.

 

Jász Annamária újságíró az alaplé egyik legfontosabb alkotóeleméről, a kollagénről kérdezte ügyvezetőnket, Király Évát, aki elmondta, hogy régen az emberek a fejétől a farkáig felhasználták és fogyasztották az állatot; ma inkább csak a színhúst keressük, pedig a kollagén jót tesz az ízületeknek, a kötőszövetnek, az izmoknak, az inaknak, gyulladáscsökkentő és a felszívódást is segíti. Élettanilag az lenne az ideális, ha az összes fehérjefogyasztásunk 30%-a kollagén lenne.

 

 

A kétfunkciósként – egyszerre elviteles alaplélelőhely és levesező – bemutatott bárunkban a kóstolás sem maradhatott el. Annamariék végigkóstolták a 15 órán át gyöngyöztetett alaplé saját készítésű fűszerpasztákkal ízesített 6 különböző változatát. „A kókusztejjel, vörös curryvel, citromfűvel bolondított keleties, a shiitake gombás kalapos, a citromos-lime-os citrusos és a magyaros fűszerekkel turbózott betyáros is – de megtaláljuk a kínálatban a kávé helyett is kiváló matchateás-algás-zelleres ébredőst és a fermentált cékla lével feldobott mennyei szégyenlőst is.”

 

A remek fényképekkel színesített cikkben még több mindent megtudhattok az Alaplé Bárról.

 

Rendelés Wolton keresztül.

 

Fotók: Szabó Gábor – We Love Budapest

 

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal