A nyári meleg elmaradhatatlan legjobb hideg zöldséglevese, a gazpacho.
Hozzávalók 4 személyre:
6 db közepes paradicsom
2 db kalifornia vagy kápia, vagy tv. paprika
2 gerezd fokhagyma
1 ek. fehérborecet vagy almaecet
1 db kígyóuborka
1 közepes fej vöröshagyma
ízlés szerinti só, bors
4 dl csirke vagy zöldség alaplé
Elkészítés:
Egy lábasban forralj vizet. Amíg felforr, csinálj kereszt bemetszéseket a paradicsom héján. Rakd bele a bemetszett paradicsomokat a vízbe, kb. 1 percre, majd szedd ki, tedd át hideg vízbe. Így könnyen lehúzhatóak lesznek a héjak. Hámozd meg az uborkát, darabold fel a paprikával együtt. Tedd az összetevőket egy turmixgépbe és alaposan turmixold össze. Levesbetétként használhatsz a zöldségekből kis mennyiséget apróra vágva, vagy olívaolajban pirított kenyérkockákat.
Az Alaplé Bár weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.
A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni. A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.