

Gazpacho
A nyári meleg elmaradhatatlan legjobb hideg zöldséglevese, a gazpacho.
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 db közepes paradicsom
- 2 db kalifornia vagy kápia, vagy tv. paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. fehérborecet vagy almaecet
- 1 db kígyóuborka
- 1 közepes fej vöröshagyma
- ízlés szerinti só, bors
- 4 dl csirke vagy zöldség alaplé
Elkészítés:
Egy lábasban forralj vizet. Amíg felforr, csinálj kereszt bemetszéseket a paradicsom héján. Rakd bele
a bemetszett paradicsomokat a vízbe, kb. 1 percre, majd szedd ki, tedd át hideg vízbe. Így könnyen
lehúzhatóak lesznek a héjak. Hámozd meg az uborkát, darabold fel a paprikával együtt. Tedd az
összetevőket egy turmixgépbe és alaposan turmixold össze. Levesbetétként használhatsz a
zöldségekből kis mennyiséget apróra vágva, vagy olívaolajban pirított kenyérkockákat.

