Gyulladáscsökkentő és regenerálja a vékonybelet

Az alaplé folyékony arany a dietetikus szerint

Az ünnepi időszak után sokakban megfogalmazódik néhány cél, melyeket januárban kitűz maga elé. A családdal, karrierrel és sporttal kapcsolatos fogadalmak mellett az egészséges táplálkozás is egyre gyakrabban kap kiemelt fókuszt. Az emberek ilyenkor keresik a lehetőségeket, diétákat, csodaszereket, melyek segíthetnek elérni elképzelésüket. Király Évi dietetikus szerint számos lehetőség adott és elérhető azok számára, akik méregtelenítésre szánják el magukat.

A karácsonyi asztalnál elfogyasztott nagyobb mennyiségű étel terhet ró az emésztőrendszerre. Ilyenkor a gyomorsav, a gyomornedvek és az emésztőenzimek nem tudják hatékonyan elvégezni a feladatukat, melynek következtében puffadást, gyomorégést és hányingert tapasztalhatunk. 

A karácsonyi asztalnál elfogyasztott nagyobb mennyiségű étel terhet ró az emésztőrendszerre. Ilyenkor a gyomorsav, a gyomornedvek és az emésztőenzimek nem tudják hatékonyan elvégezni a feladatukat, melynek következtében puffadást, gyomorégést és hányingert tapasztalhatunk. 

Az időszakos böjtnek számtalan pozitív hatása van: időről időre az emésztőrendszernek kimondottan jó a tehermentesítés, és amellett, hogy segít a felgyülemlett salakanyagok eltávolításában, az elménkre is erős kihatással van. A böjt egy testi, szellemi megtisztulás, ami a kezdők számára is számtalan lehetőséget nyújt. Már 3-7 napos tisztítókúrák is léteznek, amit akár otthon is ki lehet próbálni. Ha szeretnél többet olvasni az időszakos böjtről, kattints ide. 

Bizonyos alapanyagok elhagyása mellett már a kezdők méregtelenítő kúrája során is hasznos lehet a minőségi alapanyagokat tartalmazó csirke- és a marhaalaplé. Ez az étel nem terheli az emésztőrendszert, mégis számos tápanyag megtalálható benne. A csontlevesben könnyen emészthető formában vannak jelen a tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok, mikrotápanyagok, valamint a zselés, kocsonyás kollagén is, mely a kötőszövet, a bőr és a csontok legfontosabb fehérjéje. A dietetikus elmondása alapján az egészséges, tudatos táplálkozásban az alaplé a szervezet számára egy nélkülözhetetlen alapanyag. A napi fehérjebevitelünk egyharmada kollagénfehérje kellene, hogy legyen. Ebben is segít a folyékony arany, az alaplé, melyet sokan csak erőlevesnek hívnak – nem ok nélkül. Egy igazi tápanyagbomba, mely az immunrendszer hatékony működését is segíti.

„Az immunrendszer nagy része is az emésztőrendszerben található, így, ha ott gond van, az kihat az testünk működésére is. Az alaplében található glicin, a glutamin vagy az alanin, kiemelkedően fontos szerepet játszanak a bél egészségének megőrzésében. A kollagénnel együtt támogatják az emésztőrendszert: megnyugtatják, regenerálják a vékonybél bolyhait, segítik a tápanyagok felszívódását, valamint gyulladáscsökkentő hatásuk is van” – tette hozzá a szakember, aki azt is elmondta, hogy bár a zöldségalaplének más az összetétele, ugyanúgy része lehet a kúrának. Mindamellett a vitaminok és ásványi anyagok kifőnek az alapba, a böjt során pedig kimondottan jól tud esni a (forró) változatosság is.

Az első Alaplé Bár 2020 őszén nyitotta meg a kapuit a két Mammut között. Mára már több helyszínen – Fehérvári úti Vásárcsarnok, Lövőház utca 12. és Nagymező utca 10. – is várják a vendégeket, illetve hőkezelt termékeik már a boltok polcain is megtalálhatók. 

Forrás: https://femina.hu/egeszseg/alaple-jotekony-hatasa/ 

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal