Hagyomány, másképp

Pestre terjeszkedik az Alaplé – áll a Dining Guide magazin cikkében

A neves gasztronómiai magazin cikkéből néhány részlet:

A forró italok meleg időben való fogyasztásának nagy hagyománya van a Közel-Keleten, mivel a bevitt meleg folyadék csökkenti a külső hőérzetet. Ez talán itthon még nem annyira elterjedt, vagy bevett szokás, így a meleg leveseknek is a hideg időben van inkább aktualitása. Az Alaplé bárban szeretnének ezen változtatni, arról nem is beszélve, hogy az alaplé rengeteg fogáshoz felhasználható, nem csak levesként lehet fogyasztani. Igaz, itthon inkább, mint professzionális alapanyag terjedt el, míg a nyugatabbra tőlünk a mindennapokban is használják. 

Akik idegenkednek a nyári melegben a forró levesektől, azok kipróbálhatják a citrusos és a szégyenlős levest, hiszen ezeknek az ízvilága frissítőbb. Az előbbiben citromlét, lime-ot és petrezselyemzöldet turmixolnak össze amitől üde, friss végeredményről beszélhetünk. Az utóbbinál pedig cékla-kvászt adnak a választott alapléhez: a fermentált cékla leve is savanykás, így ez igazán különleges aromát hoz.

Az Alaplé bár nem klasszikus beülős hely, de a terméknek nem is ez a stílusa. Persze le lehet ülni elkortyolgatni egy levest, de a legtöbben haza viszik, vagy inkább útközben fogyasztják. Ezért a korlátozások alatt is ugyanúgy tudtak működni, és igazából nem tapasztaltak nagy változást az újranyitások óta.

„Nem féltünk attól, hogy pont a lezárás idején nyitunk meg, nagyon elszántak voltunk. A visszajelzések is minket igazoltak, rögtön az elejétől kezdve nagy volt a vevők érdeklődése, és azóta is bizonyítják a mindennapok is, jól tettük, hogy megléptük ezt” — mesélte a tulajdonos. 

Ha minden jól megy, július elején megnyitják az új üzletüket, ahol ugyanúgy elérhető lesz az összes eddigi levesük. A budai oldalról terjeszkednek Pestre, a Nagymező utcába

Aki a teljes írásra kíváncsi, itt tudja elolvasni.

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal