Keleties leves friss garnélával

Ha Te is a keleti konyha rajongója vagy, ezt a könnyen elkészíthető fogást egyenesen imádni fogod! Mivel a receptben lévő leves alapját ’Keleties’ alaplevünk adja, így az elkészítési idő csupán 20-25 percet vesz igénybe. Ebben a különleges ízvilágú alaplében a vörös curry, a kókusztej, a koriander, a kurkuma, a chili, a fokhagyma és a lime alkotnak tökéletes egységet, izgalmas ízjegyei mellett pedig a csirke alaplé jótékony hatásait is magában hordozza. Lássuk a receptet! 😊

Hozzávalók 4 személyre:

 

      1 l „Keleites” csirke alaplé

      400 g garnéla

      1/2 db (kb. 25 cm) póréhagyma apróra vágva

      2-3 nagyobb gerezd fokhagyma

      300 g rizstészta

      friss koriander, friss hagyma, chili, vagy bármilyen más csíra

      kókuszolaj, só, bors

 

 

Elkészítés

 

1.     1 evőkanálnyi kókuszolajat melegíts fel a serpenyőben. Ebbe tedd bele a felaprított póréhagymát és pirítsd néhány percig.

2.     Ezután add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, és pirítsd tovább egy kicsit.

3.     Most jön a garnéla. Sózd, borsozd, kb. 5-7 percig párold gyakori keverés mellett, hogy ne égjen oda. Tetszés szerint más zöldségeket is tehetsz még hozzá, pl. gombát, cukkinit, sárgarépát.

4.     Öntsd hozzá a ’Keleties’ alaplevet, valamint a rizstésztát, és hagyd főni kb. 8-10 percig, hogy a garnéla és a rizstészta is teljesen megfőjön.

5.     Tálaláskor szórd meg friss, zöld korianderrel, csírával vagy chilivel, tetszés szerint! 😊

Köszönjük, hogy velünk főztél!

Jó étvágyat kívánunk! 😊

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal