

Keleties leves friss garnélával
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 l “Keleites” csirke alaplé
• 400 g garnéla
• 1/2 db (kb. 25 cm) póréhagyma apróra vágva
• 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
• 300 g rizstészta
• friss koriander, friss hagyma, chili, vagy bármilyen más csíra
• kókuszolaj, só, bors
Elkészítés
1. 1 evőkanálnyi kókuszolajat melegíts fel a serpenyőben. Ebbe tedd bele a felaprított póréhagymát és pirítsd néhány percig.
2. Ezután add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, és pirítsd tovább egy kicsit.
3. Most jön a garnéla. Sózd, borsozd, kb. 5-7 percig párold gyakori keverés mellett, hogy ne égjen oda. Tetszés szerint más zöldségeket is tehetsz még hozzá, pl. gombát, cukkinit, sárgarépát.




4. Öntsd hozzá a ’Keleties’ alaplevet, valamint a rizstésztát, és hagyd főni kb. 8-10 percig, hogy a garnéla és a rizstészta is teljesen megfőjön.
5. Tálaláskor szórd meg friss, zöld korianderrel, csírával vagy chilivel, tetszés szerint! 😊




Köszönjük, hogy velünk főztél!
Jó étvágyat kívánunk! 😊