Kurkumás-gyömbéres csirkealaplé

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 1 bögre (kb. 250 ml) csirkealaplé
  • 2 cm friss gyömbér lereszelve
  • ½ teáskanál kurkuma
  • csipet fekete bors
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • aprított petrezselyemzöld vagy koriander a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Az alaplevet egy kis lábasban forrald fel.
  2. Add hozzá a gyömbért, kurkumát és fekete borsot.
  3. Kis lángon főzd 5–7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Szűrd le, majd tálaláskor adj hozzá citromlevet és friss zöldfűszert.

Tipp: ha szeretnéd krémesebbé, selymesebbé tenni, keverj bele fél teáskanál kókuszolajat vagy ghít.

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal

Webshop