Minden háztartásban alap az alaplé?!

Király Éva a Pierre kóstolgat! gasztropodcast vendége volt​
Vajda Pierre, az ország egyik legismertebb ételkritikusa, nemrég meglátogatta bárunkat. Kóstolgatott, kérdezgetett, majd úgy döntött, hogy meghívja műsorába ügyvezetőnket, Király Évát. Az Indexen jelentkező podcast adás kezdetén felmerült a kérdés, hogy mi is az az alaplé?! Inkább levesként, vagy inkább meleg italként értelmezhető? Mint Éva megjegyezte:
„Az alaplé egy alap, ami láthatatlanul van jelen, de mégis nagyon jelentős szerepe van.”
Vajda Pierre kifejtette, hogy az Alaplé Bár kétféle szemszögből is megközelíthető. Vannak, akiknek „egy gyógyító vállalkozás”, míg vannak, akiket az íze csábít, akik beugranak egy forró levest elfogyasztani. Éva mesélt az alaplé receptjéről, érintette a családi vállalkozás történetét és viccesen hozzátette, hogy korábban mindig otthon főzött, de
most már ő is a bárból viszi haza az alaplevet.
A jó hangulatú beszélgetésben szó volt az alaplé fogyasztásának élettani hatásairól, a felhasznált állati termékről, azok tartásáról és ellenőrzéséről, de felmerült a főzési folyamat, ahogy az anyagok újrahasznosítása is. Ügyvezetőnk mindemellett elmondta, hogy milyen további tervei vannak, milyen régi-új ötletekre nyitott.
Aki kíváncsi a teljes beszélgetésre, itt meghallgathatja.
Fénykép Király Éváról: Sóki Tamás / Index

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal