Nyári tésztasaláta mozzarellával

Szupergyors, szuperkönnyű, de tartalmas saláta  (nemcsak) a rohanós nyári napokra. Sok zöldséggel és friss zöldfűszerekkel. Az alaplevet a dresszinghez használtuk, jót tett neki.

 

Hozzávalók:

  • durum vagy gluténmentes főtt penne, esetleg fusili tészta
  • apróra vágott uborka (kb. ½ db)
  • 2 szál újhagyma aprítva
  • 1 kisebb fej lilahagyma apróra vágva
  • 1 marék vegyes, magozott olajbogyó
  • 250 g koktélparadicsom félbevágva
  • 1-2 szál friss szárzeller
  • zöld kaliforniai parika ( 1/2 db)
  • 2 zacskó minimozarella
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • friss bazsalikom, oregánó, kakukkfű ízlés szerint

A dresszinghez:

  • olívaolaj (tetszés szerint)
  • mediterrán fűszerkeverék (opcionális)
  • só, bors
  • kevés balzsamecet vagy 1 citrom leve
  • 0,5 – 1 dl zöldség alaplé

Az alapanyagokat rakd egy tálba, a dresszinget egy üvegben jól rázd össze, majd öntsd az összetevőkre, és az egészet jól keverd össze.

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal

Webshop