Szereted a sütőtököt? Próbáld ki ezt a receptet és garantáltan nem lesz kérdés ezután

Ez a változat a recept egyszerűségétől volt finom, de természetesen szinte számtalan módon variálható, izgalmassá tehető.

Hozzávalók 4 személyre:

  • kb. 50-60 dkg sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre rizottó rizs
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • kb. 1- 1,5 liter csirkealaplé
  • 1,5 dl tejszín
  • egy jó maroknyi reszelt parmezán
  • zöldfűszerek ( kakukkfű, petrezselyem zöld, snidling)
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítése:
A sütőtököt kockázd fel és tedd tepsibe. Szórd meg sóval, borssal, locsold meg olívaolajjal és rakd a sütőbe 180 celsius fokon kb. 30 percre. Amíg sül, egy serpenyőben kevés olívaolajon párold meg a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, majd add hozzá a rizottó rizst és néhány percig folyamatosan kevergesd. Jöhet hozzá a száraz fehérbor és annyi alaplé, hogy ellepje a rizst. Kevergesd folyamatosan és ahogy fő a rizs, fokozatosan add hozzá az alaplevet, amennyit felvesz. Mehet bele a megsült és összeturmixolt sütőtökpüré, majd a tejszín, a zöldfűszerek, és végül a reszelt parmezán.

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal