Szilveszteri pikáns lencse

Hozzávalók 4-5 személyre:

  • 400 g hagyományos lencse
  • póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 4 cm friss gyömbér lereszelve
  • 50 g vaj
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 1 tk. kurkuma
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. garam masala
  • chili ízlés szerint
  • 2 dl kókusz vagy sima tejszín
  • 5 dl csirke/ zöldség alaplé
  • 1 db konzerv aprított paradicsom
  • 2 szál szárzeller
  • friss petrezselyemzöld
  • friss koriander
  • só.

Elkészítés:

A vajat és a kókuszolajat melegítsd fel és add hozzá a felaprított póréhagymát és fokhagymát, majd a kurkumát, római köményt, koriandert, garam masalát, chilit, hogy a zsiradékban kioldódjon mindegyik aromája. Alacsony hőfokon (hogy ne égjen meg) pirítsd egy kicsit, majd add hozzá a paradicsomot, a lencsét, az alaplevet, a sót, és a tejszínt. Főzd közepes hőfokon, míg megpuhul. A végén add hozzá a vékonyra szeletelt szárzellert és a friss zöldeket. A recepthez mi dagadót eszünk, de sertés virslivel is szuper….a lényeg, hogy ne szárnyast egyél hozzá, nehogy elkaparja a jövő évi szerencsédet. 

 

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal