Tavaszi petrezselymes zöldborsókrém leves pirított sonkával és fenyőmaggal

Hozzávalók 4 személyre:
– 300 g zsenge zöldborsó
– 1 liter csirke vagy zöldség alaplé
– 3 szál újhagyma
– 1 csokor friss petrezselyem zöld
– 1-2 gerezd fokhagyma
– só, bors ízlés szerint
– füstölt sonka ( lehetőleg olyat válassz, ami csak sóval van érlelve, nincs benne
nátrium-nitrit tartósítószerként)
– 1 evőkanál citromlé
– tejszín ( készítheted laktózmentes tejszínnel vagy tejmentes alternatívákkal is)
– kevés olívaolaj

Elkészítés:
Az olívaolajon futtasd meg a zöldborsót, add hozzá a szeletekre vágott fokhagymát és újhagymát, sózd, borsozd, majd öntsd fel annyi alaplével, hogy ellepje. Kb. 15 perc alatt főzd puhára. Ekkor add hozzá a felaprított petrezselyem zöld felét és a citromlevet, és botmixerrel turmixold össze. Ha már jó sima, a tejszínt is add hozzá, és picit még turmixold.

Öntsd hozzá a maradék alaplevet és szórd bele a petrezselyem zöld másik felét is. A sonkát és a fenyőmagot pirítsd meg egy serpenyőben, és tálaláskor add a leveshez.

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal

Webshop