Tavaszi petrezselymes zöldborsókrém leves pirított sonkával és fenyőmaggal
Hozzávalók 4 személyre: – 300 g zsenge zöldborsó – 1 liter csirke vagy zöldség alaplé – 3 szál újhagyma – 1 csokor friss petrezselyem zöld – 1-2 gerezd fokhagyma – só, bors ízlés szerint – füstölt sonka ( lehetőleg olyat válassz, ami csak sóval van érlelve, nincs benne nátrium-nitrit tartósítószerként) – 1 evőkanál citromlé – tejszín ( készítheted laktózmentes tejszínnel vagy tejmentes alternatívákkal is) – kevés olívaolaj
Elkészítés: Az olívaolajon futtasd meg a zöldborsót, add hozzá a szeletekre vágott fokhagymát és újhagymát, sózd, borsozd, majd öntsd fel annyi alaplével, hogy ellepje. Kb. 15 perc alatt főzd puhára. Ekkor add hozzá a felaprított petrezselyem zöld felét és a citromlevet, és botmixerrel turmixold össze. Ha már jó sima, a tejszínt is add hozzá, és picit még turmixold.
Öntsd hozzá a maradék alaplevet és szórd bele a petrezselyem zöld másik felét is. A sonkát és a fenyőmagot pirítsd meg egy serpenyőben, és tálaláskor add a leveshez.
Az Alaplé Bár weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.
A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni. A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.