Thai vörös curry

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 db kaliforniai piros paprika
  • 1 db kaliforniai zöld paprika
  • póréhagyma ( kb. 10 cm) felkarikázva
  • 200 g gomba ( shitake-t használtunk)
  • 60 g bébikukorica
  • cukkini (kb. 10 cm)
  • cukorborsó (opcionális)
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 4-5 dl alaplé (csirke, marha vagy zöldség ízlés szerint)
  • 1 evőkanál agavé szirup
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 150 g szilvaparadicsom
  • 2 cm friss gyömbér
  • 1, 5 dl natúr paradicsomszósz
  • 1 evőkanál vörös curry paszta
  • 1 db lime leve
  • só ízlés szerint
  • víz (szükség szerint)
  • 1 dl kókuszkrém

Elkészítés:

A kókuszolajban pirítsd meg a curry pasztát, hogy finom illata legyen, majd add hozzá a felaprított póréhagymát és 1-2 percig dinszteld. Figyelj arra, hogy a curry paszta ne égjen meg. Ezután jöhetnek a feldarabolt paprikák és a gomba, bébikukorica, cukorborsó. Adj hozzá egy pici alaplevet. Reszeld bele a friss gyömbért, öntsd rá a szójaszószt, csurgasd rá az agave szirupot. Keverd össze, majd öntsd hozzá a maradék alaplevet. Sózd ízlésed szerint, majd fedő alatt hagyd kb. 10 percig puhulni a zöldségeket, annyira, hogy még roppanósak maradjanak. Ha már jó, add hozzá a feldarabolt paradicsomot, a cukkinit, a paradicsomszószt, és a kókuszkrémet, és 1 percig hagyd, hogy rottyanjon. A végén friss koriandert, petrezselymet adhatsz hozzá és ilyenkor add hozzá a lime levét is.
Főtt rizzsel vagy indiai lepénykenyérrel a legjobb. 

 

Alaplé Bár - feltölt energiával, kollagénnel, ásványi anyagokkal